logo website 2020v2

 

 

Kaarten set Westland Cultuurweb, Kunstkracht 10 leerlijn vakoverstijgend.

Over het project
Er zijn werkvormen taal, rekenen en topografie voor de Kunstkracht 10 leerlijn vakoverstijgend ontwikkeld voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. De leerlijnen Kunstkracht 10 zijn ontwikkeld door Westland Cultuurweb en ondersteunen de Westlandse leerkrachten in het versterken van cultuureducatie.

Cultuurweb1

Cultuurweb2

Cultuurweb3

Cultuurweb4

Cultuurweb icoontjes

Briefing
Ontwerp een praktische kaarten set binnen de huidige huisstijl van Westland Cultuurweb. Gebruik hierbij de al bestaande kunstdiscipline icoontjes en logo's van Westland Cultuurweb en Kunstkracht 10. 

Resultaat
Het ontwerp van de kaarten is geïnspireerd door, en sluit aan bij, de huidige huisstijl van Westland Cultuurweb. Het is van belang dat het ontworpen materiaal praktisch is om mee te werken voor basisschool leerkrachten. Daarom staat voorop elke kaart alle essentiële informatie om te kiezen met welke kaart gewerkt wordt. Zoals titel, groep, discipline omschrijving en benodigdheden. Achterop staat de daadwerkelijke uitwerking van de les. Ik heb ervoor gekozen om één schuine hoek in de kaarten te maken omdat dit nét even die eigenheid geeft die past bij Westland Cultuurweb en de huisstijl. Ook zijn de kaarten hierdoor extra gemakkelijk door te nemen. De icoontjes voor taal, rekenen en topografie heb ik speciaal voor deze opdracht ontworpen. 

Aanbeveling van de opdrachtgever

Ilona Rozenboom

 "Ik heb met Lydia samen mogen werken in het creëren van een inspiratieboek voor Delftse leerkrachten over Cultuurhelden, cultuureducatie in het primair onderwijs. Dankzij Lydia's flexibiliteit, frisse blik, doorzettingsvermogen, luisterend oor en talent voor vormgeven is het een prachtig boek geworden. Bijzonder aan de samenwerking met Lydia vond ik vooral haar vermogen om echt te luisteren en de vraag om te zetten in beelden die naadloos aansluiten, maar toch onverwacht en verrassend zijn. De samenwerking met Lydia is zeker voor herhaling vatbaar."

- Ilona Rozenboom, Cultuurhelden Dok Delft

 


Meer werk


 Lydia de Boer, grafisch ontwerp | Gletsjermeer 65 3994 HW Houten

030-8773603 | contact@lydiadeboer.nl | KvK 57670897 | Btw NL001103281B46

Op de website en alle communicatie die hieruit voortvloeit zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing.
Copyright © 2013 - heden, Lydia de Boer. All Rights Reserved.

@import