logo website 2020v2

 

 

Boekvormgeving en illustratie De Blije Kleuter  voor InterZin 

Over het project
InterZin wilde een boekje ontwikkelen voor kleuterleerkrachten en pedagogisch medewerkers om hen te inspireren en helpen nog beter hun vak uit te oefenen. Er is een mooie samenwerking ontstaan, de tekst is geschreven door Educatieve Concepten en ik heb de opdracht gekregen de illustraties en vormgeving voor het boekje te verzorgen.  

Collage de blije kleuter v3

Briefing
Ontwerp een inspirerend boekje waarin verhalen en theorie samenkomen. Elk hoofdstuk begint met een verhaal geschreven vanuit het perspectief van een kleuter, daarna volgt theorie die de lezer helpt de ontwikkeling van kleuters nog beter te stimuleren. We willen graag vrolijke, handgetekende illustraties in het boekje verwerken. 

Resultaat
Voor mij is het erg belangrijk om diversiteit van de leerlingen in de illustraties te laten zien. Daarnaast heb ik goed naar de belangrijkste elementen of keerpunten in het verhaal gekeken en daarbij een illustratie gemaakt. Als uitgangspunt voor het kleurenpalet zijn de kleuren uit het logo van InterZin gebruikt, daar heb ik frisse kleuren bij gezocht. Voor de vormgeving was het uitgangspunt het lettertype uit de huisstijl van InterZin. Een heldere structuur met speelse en variabele elementen maakt dat het boekje energie uitstraalt. Voor herkenbaarheid en gebruiksgemak heb ik twee icoontjes ontworpen voor terugkerende kopjes. We hebben gekozen voor ongestreken, mat papier wat erg goed past bij de handgetekende elementen. Het resultaat is een vrolijk en inspirerend boekje wat perfect past binnen de bestaande huisstijl van InterZin.    

Aanbeveling van de opdrachtgever

Jacqueline Sweerts


 "Lydia heeft voor ons het boekje De blije kleuter geïllustreerd en vormgegeven. In het oriënterende gesprek luisterde Lydia aandachtig naar onze wensen, stelde ze verhelderende vragen en gaf ze goede suggesties. Ze bleek als snel de professional te zijn die wij zochten voor de opdracht.

Lydia heeft de kern van elk verhaal perfect weten te verbeelden met haar sprekende, vrolijke en unieke illustraties. Hierbij is haar aandacht voor diversiteit binnen de karakters is benoemingswaardig en heeft ze de toon die wij beoogden uitstekend te weten ‘vangen’ in haar illustraties. Met haar expertise in het vormgeven van educatief materiaal en haar oog voor detail heeft ze een prachtig en goed inzetbaar boekje ontworpen. Waardoor er een mooie balans ontstond tussen tekst en beeld waarbij Lydia de kunst verstaat van less is more! Knap!

Lydia is erg betrokken, communiceert helder en werkt erg gestructureerd. Ze neemt je alle zorgen uit handen. Het is een aanrader om met haar te werken en voor ons (educatieve sector) een prachtige aanvulling!"

- Jacqueline Sweerts, InterZin

 

 


Meer werk


 Lydia de Boer, grafisch ontwerp | Gletsjermeer 65 3994 HW Houten

030-8773603 | contact@lydiadeboer.nl | KvK 57670897 | Btw NL001103281B46

Op de website en alle communicatie die hieruit voortvloeit zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing.
Copyright © 2013 - heden, Lydia de Boer. All Rights Reserved.

@import