Wat is een interactieve PDF?

Een interactieve PDF, ook wel iPDF genoemd, is een digitaal pdf bestand wat je digitaal opent, gebruikt en opslaat. Een iPDF bevat meestal tekst en beeld en bevat daarnaast interactieve elementen zoals navigatie, animatie en filmpjes. Ook kan een iPDF een invulbaar formulier bevatten met tekstruimte, keuzelijstjes en vakjes om aan te vinken. Vaak maakt een ipdf gebruik van handige navigatie zodat de gebruiker gemakkelijk de juiste informatie kan vinden. Een iPDF kan op vele manieren worden ingezet. Het kan een digitaal boek, je brochure, een vragenlijst, een rapport, een presentatie of iets heel anders zijn.

 

Wat er kan in een interactieve PDF

Elementen voor in een interactieve PDF zijn onder andere:

 

 

Tekstvelden 

Check boxen

Radio buttons

Dropdown menu's

Berekeningen

Datum kiezer

Digitaal ondertekenen

Instuurknop voor formulier

Animatie van tekst en beeld

Video afspelen

Geluid afspelen

Beeldmateriaal voor visuele ondersteuning

Navigatie, gemakkelijk naar andere pagina’s springen.

Bladwijzers om overzicht te houden en makkelijk te navigeren.

Document beveiligen met een wachtwoord. 

Hyperlinks naar websites en documenten.

Contact buttons zodat mensen gemakkelijk met je in contact komen.

Roll overs om informatie laten verschijnen.

 

De voordelen van een interactieve PDF

Een iPDF kan geheel volgens jouw wensen ontworpen worden. De maat, het aantal pagina’s en de combinatie van interactieve elementen worden allemaal afgestemd op jou doel en doelgroep.

 

Een iPDF is gemakkelijk te openen en gebruiken op diverse besturingssystemen. Het programma wat hiervoor gebruikt wordt is Adobe Acrobat reader (of pro), dit is op (bijna) alle computers geïnstalleerd. Zo niet dan is Adobe Acrobat Reader gratis te downloaden en gebruiken.

 

Met een digitale PDF in plaats van drukwerk heb je geen drukkosten en druktijden. Dit maakt het een erg financieel voordelige optie. Daarnaast is een eenmaal ontworpen iPDF indien gewenst gemakkelijk aan te passen. Het komt vaak voor dat informatie als snel niet meer actueel is of bijvoorbeeld jaarlijks veranderd. Dan kan een iPDF een slimme en kostenbesparende keuze zijn.

 

Als je jouw documenten in de Cloud opslaat heb je ze altijd binnen handbereik. Daarnaast zijn iPDF’s gemakkelijk te delen met anderen en zien anderen je document met de juiste opmaak zoals je het bedoelt hebt. Als je je zorgen maakt over de veiligheid van de informatie in de iPDF dan kun je deze beveiligen met een wachtwoord om jouw gegevens te beschermen.

 

Een voor mij enorm belangrijke reden om voor iPDF’s te kiezen en het gebruik daarvan te promoten is dat een iPDF geen grondstoffen of transport nodig heeft. Daarmee is het een zeer milieubewuste keuze! Door je uit te printen formulieren en documenten te vervangen voor iPDF’s maak je een milieubewuste keuze en werk je mee aan een schonere samenleving.

 

Wil je zelf een interactieve PDF uitproberen?

Bij mijn Gratis Tools vind je ook een interactieve PDF waarin je de mogelijkheden zelf kunt testen! 

 

Wil je een interactieve pdf laten maken?

Er zijn al veel ondernemers die zijn overgestapt op iPDF’s omdat de vele voordelen niet te ontkennen zijn. Hoe kun jij profiteren van het inzetten van interactieve PDF’s voor jouw onderneming?

 

Neem contact met me op, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. 

 

 

Nieuwsgierig naar mijn prijzen? Laat je emailadres achter, dan krijg je mijn prijslijst direct in je mailbox!

Privacyverklaring