logo website 2020v2

 

 

Het Grote Cultuurheldenboek voor Cultuurhelden Dok Delft

Over het project
Dit is een inspiratieboek voor de leerkrachten van de cultuurheldscholen in Delft. Het boek geeft handvatten voor de opbouw van een goede les cultuureducatie en staat vol lessuggesties en inspirerend beeldmateriaal. 

Cultuurhelden1 web

Cultuurhelden2 web

Cultuurhelden3 web

Cultuurhelden4a web

Cultuurhelden4 web

Cultuurhelden5 web

 Cultuurhelden6a web

Cultuurhelden6 web

Cultuurhelden7 web

Cultuurhelden8a web 

Cultuurhelden8 web

 

 

Briefing
Ontwerp een inspirerend verrassend en praktisch boek waarbij je ons eigen beeldmateriaal gebruikt. De kernwoorden: “creatief, vernieuwend, mooi en een cadeautje om te krijgen”. Daarnaast wilde de werkgroep dat het boek zou stimuleren tot ontdekken en anders kijken. “Heb maar lef!” gaven ze me mee.

Resultaat
Al deze wensen van mijn opdrachtgever zitten letterlijk & figuurlijk door het hele boek verweven. De inhoud is dynamisch vormgegeven zonder dat het afdoet aan leesbaarheid. Door de icoontjes kan de lezer in één oogopslag zien waar relevante informatie te vinden is. Daarnaast zijn er door het hele boek kleine grapjes en themagerichte vormgevingselementen te vinden zodat je elke keer dat je het boek open slaat iets nieuws kunt ontdekken en actief betrokken blijft.

Aanbeveling van de opdrachtgever

Ilona Rozenboom

"Ik heb met Lydia samen mogen werken in het creëren van een inspiratieboek voor Delftse leerkrachten over Cultuurhelden, cultuureducatie in het primair onderwijs. Dankzij Lydia's flexibiliteit, frisse blik, doorzettingsvermogen, luisterend oor en talent voor vormgeven is het een prachtig boek geworden. Bijzonder aan de samenwerking met Lydia vond ik vooral haar vermogen om echt te luisteren en de vraag om te zetten in beelden die naadloos aansluiten, maar toch onverwacht en verrassend zijn. De samenwerking met Lydia is zeker voor herhaling vatbaar."

- Ilona Rozenboom, Cultuurhelden Dok Delft


Meer werk


 Lydia de Boer, grafisch ontwerp | Gletsjermeer 65 3994 HW Houten

030-8773603 | contact@lydiadeboer.nl | KvK 57670897 | Btw NL001103281B46

Op de website en alle communicatie die hieruit voortvloeit zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing.
Copyright © 2013 - heden, Lydia de Boer. All Rights Reserved.

@import