logo website 2020v2

 

 

Interactief online verkiezingsprogramma - PvdA

 

Over het project
De PvdA heeft mij gevraagd om het verkiezingsprogramma 2021 -2025 om te zetten in een goed ontworpen en gemakkelijk te navigeren online interactief document.

VKP PvdA 1

VKP PvdA 2

VKP PvdA 3.1

VKP PvdA 3
VKP PvdA 4
VKP PvdA 5
VKP PvdA 6
VKP PvdA 7
VKP PvdA 8  
 

 

Bekijk hier het volledige document!

 

Briefing
Ontwerp een interactief document wat online beschikbaar is. Het document moet goed leesbaar zijn en er moet met gemak genavigeerd kunnen worden tussen verschillende onderdelen. 

Daarnaast willen we interactiviteit inzetten om informatie overzichtelijk weer te geven, ook willen we graag linken naar andere websites en documenten.  

Uiteraard moet de vormgeving perfect aansluiten bij de huisstijl van de PvdA, een moderne uitstraling hebben en de serieuze inhoud combineren met een persoonlijke ‘touch’.

Resultaat
De Het interactieve document presenteert het verkiezingsprogramma van de PvdA op een toegankelijke manier. De menu’s aan de zijkant zorgen voor overzicht en het gemakkelijk vinden van de juiste informatie. Het document kan van begin tot eind gelezen worden of de gebruiker kan snel naar de gewenste informatie ‘springen’. 

Voor goede leesbaarheid is er gekozen voor een opmaak in twee kolommen. Daarnaast zijn hoofdstuk titels, sub kopjes en accenten duidelijk verschillend van elkaar opgemaakt zodat de hiërarchie van de tekst in één oogopslag duidelijk is. De lezer heeft rechts onderdaan elke pagina een houvast waar te zien is in welk deel van het document er op dat moment gelezen wordt. 

Bij de interactieve kaart kan de gebruiker op de verschillende provincies klikken, bij het klikken wordt de informatie van de betreffende provincie zichtbaar. Het portretten overzicht linkt naar de verschillende persoonlijke portreten en verhalen vanuit heel Nederland, vanuit de persoonlijke verhalen kan er ook altijd weer terug genavigeerd worden naar de portretten pagina.

Met dit interactieve Adobe Publish Online document brengt de PvdA hun leden een prettig leesbaar, modern ontworpen en goed te navigeren verkiezingsprogramma in de bekende huisstijl van de PvdA.  

Aanbeveling van de opdrachtgever

Mart Maes PvdA

"Al bij de kennismaking merkten wij dat Lydia betrokken en professioneel te werk gaat. Ze had ontzettend veel aandacht voor onze wens als klant en begreep direct waar wij naar zochten, nog voordat we dat zelf goed in beeld hadden. Ze heeft ons helder en goed geadviseerd over techniek en vormgeving, en ze kwam altijd met creatieve oplossingen. Keuzes maakten we dan in overleg, dat prettig verliep, en binnen de kortste keren had ze nieuwe schets of versie voor ons klaarstaan. Met als eindresultaat een document waar we trots op zijn. Dit alles terwijl Lydia moest werken met een zeer krappe planning, en met een klant die nogal eens van gedachten kon veranderen. Veel complimenten dus! We kunnen Lydia van harte aanbevelen, niets dan lof voor haar werk en manier van werken." 

- Mart Maes, Communicatiemedewerker bij PvdA

 

 


 

Meer werk

 


 Lydia de Boer, grafisch ontwerp | Gletsjermeer 65 3994 HW Houten

030-8773603 | contact@lydiadeboer.nl | KvK 57670897 | Btw NL001103281B46

Op de website en alle communicatie die hieruit voortvloeit zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing.
Copyright © 2013 - heden, Lydia de Boer. All Rights Reserved.

@import