logo website 2020v2

 

 

Interactieve Online Publicaties - Monitor discriminatie 2022 voor zes regio’s

 

Over het project
Voor het tweede jaar op rij is mij gevraagd de interactiviteit toe te voegen voor de Monitor discriminatie 2022 van de regio’s: Limburg, Noord-Holland, Rotterdam, Zeeland-West-Brabant, Oost-Brabant en Noord-Nederland. Ontwerper Puck Hummel van Go Puck verzorgde de ontwerpen en het ontwerpprojectmanagement, mijn rol was om de ontwerpen te voorzien van interactiviteit en deze beschikbaar te maken.

 Voorkant

pdf doc link

Rand en vlak

Rand en vlak v2

 

Bekijk hier het volledige document!

 

Briefing
De interactieve documenten moeten worden voorzien van interne navigatie, pop-ups en externe linkjes. Ook moet er de optie zijn om video toe te voegen. Daarnaast willen we de documenten dit jaar graag optimaliseren voor gebruik op een mobiele telefoon zonder het formaat van het ontwerp aan te passen.

Resultaat
Zes online beschikbare documenten met een soepele navigatie en pop-ups. Voor het gemakkelijk lezen van de teksten kan op de knop "leesmodus" geklikt worden. Hiermee opent de tekst in een simpel te scrollen kader. Dit vergemakkelijkt het lezen op kleine schermen zoals een mobiele telefoon. De documenten konden op een eigen website gehost worden met een duidelijk herkenbare link (Zie voorbeeld)

Aanbeveling van de opdrachtgever

Sigrid Bekkema

"In de afgelopen maanden heb ik samengewerkt met Lydia aan een groot project voor meerdere organisaties. Ik leverde daartoe de ontwerpen die Lydia bewerkte tot interactieve pdf's. Het was een zeer succesvolle samenwerking door de zorgvuldige, correctie en flexibele werkwijze van Lydia. Ze heeft veel kennis van zaken en is altijd bereid die te delen. Ik zie er naar uit om in de toekomst vaker met haar samen te werken." 

- Puck Hummel, Grafisch ontwerper Go Puck

 

 


 

Meer werk

 


 Lydia de Boer, grafisch ontwerp | Gletsjermeer 65 3994 HW Houten

030-8773603 | contact@lydiadeboer.nl | KvK 57670897 | Btw NL001103281B46

Op de website en alle communicatie die hieruit voortvloeit zijn de Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring van toepassing.
Copyright © 2013 - heden, Lydia de Boer. All Rights Reserved.

@import