Als grafisch ontwerper werk je voornamelijk op je scherm, in 2D. Maar soms biedt dit te weinig mogelijkheden en kan dit ten koste gaan van het experimenteren en je inspiratie. Bij de start van een ontwerp is het vaak beter om niet direct op je laptop of computer aan de slag te gaan, maar een ‘hands on’ strategie te gebruiken.

 

Met materiaal zoals papier, potloden, stiften en inkt kom je al een heel eind. Je zit dan niet vast aan de mogelijkheden van je ontwerpprogramma, maar je hebt de vrije ruimte om te schetsen en creëren.

 

Soms laat ik het niet bij materialen zoals potlood en papier. Persoonlijk vind ik het nog altijd heerlijk om met echte 3D materialen te werken. Het werken met 3D materiaal geeft me nieuwe mogelijkheden en inzichten en stimuleert tot experimenteren. Op die manier kan ik verkennen wat ik met het materiaal kan en hoe ik het bijvoorbeeld kan gebruiken voor letterdesign.

 

Hieronder laat ik je twee voorbeelden zien van simpel, maar doeltreffend 3D letterdesign.

3D-boek

3D-pasta3D letterdesign wordt veel gebruikt voor presentaties, bijvoorbeeld op een beurs. Maar 3D letterdesign zoals hierboven kan natuurlijk ook op diverse manieren gedigitaliseerd worden.

Zet je laptop of pc dus eens een keer aan de kant en begin met het werken met echt materiaal. Nadat je jouw fantasie de ruimte hebt gegeven kun je op basis van je experimenten en inzichten digitaal aan de slag.

 

Werk jij ook regelmatig met tastbaar materiaal? Wat zie jij als grootse voordeel? Zo niet, ga je dat dan weer eens proberen? Laat het me weten in de comments hieronder.

 

Vanuit het werken met tastbare materialen heb ik vaak genoeg inspiratie voor het ontwerpen van een logo. Hoe ik dat doe zal ik beschrijven en laten zien in mijn volgende artikel.

Nieuwsgierig naar mijn prijzen? Laat je emailadres achter, dan krijg je mijn prijslijst direct in je mailbox!

Privacyverklaring