Werken met kleur kan soms lastig zijn, zeker als je ook fotomateriaal verwerkt in je opmaak. Het kiezen van de kleuren zonder duidelijke strategie kan zorgen voor een onbevredigend resultaat. Gelukkig is er een heel simpele strategie waardoor werken met fotomateriaal en kleur eenvoudig wordt.

 

Als eerste pak je de foto die je wilt gebruiken, hieruit sample je een heleboel kleuren (met je eyedropper tool). Zorg dat je voldoende kleuren probeert, zodat je genoeg te kiezen en combineren hebt. Op het plaatje hieronder zie je een foto met de bijbehorende kleursamples.
kleurensample

Je ziet dat er genoeg verschil is in kleur en kleurtoon om mee aan de slag te kunnen. Als je voldoende samples hebt gemaakt ga je naar je opgemaakte pagina. Nadat je de juiste plaatsing e.d. hebt gekozen en tevreden bent met het ontwerp kun je aan de gang gaan met kleur.

 

Probeer verschillende combinaties met de samples die je gemaakt hebt en kijk wat het beste past bij het doel van je ontwerp. Eventueel kun je de kleuren van je samples aanvullen met zwart wit en grijstonen, maar zorg dat je geen andere kleuren gebruikt als de samples uit de foto. Speel net zo lang met de kleuren totdat je helemaal tevreden bent. Hieronder zie je twee voorbeelden van paginaopmaak, er zijn heel verschillende kleuren gebruikt, maar beide eindproducten werken goed en zijn aan elkaar gewaagd.

Kleuren-bij-een-foto

Als je gebruik maakt van deze strategie voor het kiezen van kleuren bij paginaopmaak met foto's staat dat wat mij betreft garant voor een prachtig kleurresultaat. Probeer het maar eens uit en laat me weten in de comments of deze aanpak voor je werkt.

Nieuwsgierig naar mijn prijzen? Laat je emailadres achter, dan krijg je mijn prijslijst direct in je mailbox!

Privacyverklaring