Misschien heb je al wat afbeeldingen van deze opdracht in mijn portfolio gezien, maar ik heb er nu een interessant aanvullend filmpje bij gemaakt!

 

Het maken van het boek was een enorm groot project waar veel overleg, samenwerking en een grote tijdsinvestering bij kwam kijken. Als enige grafisch ontwerper werkte ik met een team van conceptbedenkers, schrijvers, kunstenaars en vakdocenten aan het realiseren van Het Grote Cultuurheldenboek. Door de juiste vragen te stellen en goed te luisteren kwamen we tot de kern van wie de cultuurhelden zijn en waar ze voor staan. Vervolgens konden we dat vertalen in het concept, het grafisch ontwerp en de tekst.

 

In onderstaande video geef ik je in grofweg 2 minuut 40 meer context & uitleg over mijn ontwerpkeuzes. Zo vertel ik wat over de icoontjes, de keuze voor verhouding tussen tekst & beeld en onze toevoeging van grappige & verassende elementen aan het boek. (Voor mensen die het boek in bezit hebben: ik daag je uit om ze allemaal te vinden! Hoeveel heb jij er gevonden?)

 

Aan het eind van het filmpje zie je wat mijn opdrachtgever vertelt over onze samenwerking en mijn kwaliteiten.

 

 

Hoe maak jij, samen met jouw ontwerper, afwegingen voor jouw project? Denk je wel eens na over interessante manieren om mensen betrokken te houden zoals wij met de grappige & verassende zoekelementen hebben gedaan?

 

Wil je meer van het boek zien? Kijk in mijn portfolio!


Nieuwsgierig naar mijn prijzen? Laat je emailadres achter, dan krijg je mijn prijslijst direct in je mailbox!

Privacyverklaring