Het concept en ontwerp van de uitstraling van je bedrijf is ontzettend belangrijk. Door het creëren van een logo en huisstijl laat jij aan de buitenwereld zien wie jij bent als ondernemer. Maar jouw bedrijfsidentiteit is de kern van waar je voor staat als ondernemer en dat uit zich in alle facetten van jouw bedrijf, niet alleen de visuele middelen.

 

Wat ervaren klanten als ze jouw ontmoeten? Hoe neemt je collega de telefoon op? Wat zien mensen als ze bij jouw over de drempel stappen?

 

Voordat je naar de uitstraling van je bedrijfsidentiteit kan kijken moet je natuurlijk weten wat jouw bedrijfsidentiteit is. Heb je daar hulp bij nodig? Lees het artikel: Hoe ontwikkel je jouw bedrijfsidentiteit? En ga daarna met mijn gratis tool aan de slag.

 

Als je weet wat je bedrijfsidentiteit is, dan is het belangrijk om regelmatig te controleren of dat wat je wilt uitstralen ook daadwerkelijk zo overkomt bij je klanten. Zijn jouw collega’s bijvoorbeeld goed op de hoogte van jullie bedrijfsidentiteit?

 

Stel, jouw kernwoorden zijn: professioneel, georganiseerd en gestructureerd. Een potentiele klant stapt bij jullie over de drempel en het eerste wat diegene ziet is stapels dozen en losse papieren die nog opgeruimd moeten worden. Op dat moment straal je als bedrijf niet uit wat je wenst.

 

Of misschien zijn jouw kernwaarden: energiek en betrokken. Maar regelmatig wordt de telefoon opgenomen door iemand die klinkt alsof ze al 2 nachten niet geslapen heeft. Daarnaast wekt ze niet de indruk dat ze het belangrijk vind dat jij goed geholpen wordt.

 

Het klinkt extreem, maar dit soort dingen gebeuren vaker dan je denkt. Het is zonde als je als ondernemer kansen misloopt omdat jouw onderneming niet uitstraalt wat je wilt uitstralen. Vaak kunt je met wat aandacht en een paar simpele veranderingen een groot positief effect creëren.

 

Daarom heb ik voor jou de Checklist uitstraling bedrijfsidentiteit gemaakt. Een simpele tool die je snel en overzichtelijk helpt bij het inzichtelijk maken van je topprestaties en knelpunten op het gebied van bedrijfsuitstraling.

 

Zoals je van me gewend bent kun je deze tool gratis downloaden vanuit ‘gratis tools & trainningen’. Het is een e-tool, dus je vult hem gemakkelijk digitaal in en kunt hem zo vaak gebruiken en opslaan als je wilt.

 

Als ondernemer blijf je wat mij betreft altijd verbeteren en ontwikkelen. Om beter bij mijn waarden aan te sluiten én mijn service te verbeteren heb ik gekozen om digitale hulpmiddelen te ontwikkelen in plaats van schema’s die je moet uitprinten. Wat ga jij verbeteren nu je de Checklist uitstraling bedrijfsidentiteit hebt gebruikt? Laat het met weten met een comment!

 

 

 

Nieuwsgierig naar mijn prijzen? Laat je emailadres achter, dan krijg je mijn prijslijst direct in je mailbox!

Privacyverklaring