De vorige keer heb ik je laten zien hoe je met tastbare materialen kunt werken en experimenteren. Nu laat ik je zien hoe ik die experimenten omzet in een logo.

 

Allereerst laad ik de foto in Adobe Illustrator, in Illustrator ga ik de foto gebruiken als uitgangspunt voor mijn logo. Nadat ik het geladen heb ga ik aan de slag. Dit keer zal ik voornamelijk de pen tool gebruiken. Met de pen tool maak ik nu een aantal basis elementen voor het logo. In dit geval zijn dit een aantal boeken die je van bovenaf ziet.

Van-experiment-naar-logo-stap-1-2Nadat ik de basiselementen heb gemaakt kan ik verder met het samenstellen van de letters die ik nodig heb. Hiervoor gebruik ik in eerste instantie alleen de basiselementen. Die gebruik ik in hun originele vorm, ik schaal ze hier en daar alleen.

Van-experiment-naar-logo-stap-2-2
Zoals je ziet kun je het al lezen, maar er is nog geen eenheid en goed geheel. De verhoudingen zijn vreemd. Vooral bij de B valt dit op. Bij de E zijn de dwarsstrepen veel te dun en de K kan ook wel wat aanpassingen gebruiken. Nu is het tijd om de elementen goed op elkaar af te stemmen.

Van-experiment-naar-logo-stap-3-2
Het begint al aardig zijn vorm te krijgen, maar de K zit me niet lekker. Het bovenste schuine streepje staat niet goed, hoe ik hem ook roteer of schaal. Daarom ga ik dat boek vervangen door een iets uitlopend boek. De E is te breed, die mag nog wat smaller. Daarnaast vind ik de letters in zijn geheel wat hoog, dus pas ik de hoogte van alle letters aan. Na de laatste aanpassingen is dit het eindproduct.

Van-experiment-naar-logo-stap-4-2
Zonder mijn experimenteerfase was ik misschien niet op dit idee gekomen, ik ben blij dat ik het experiment ben aangegaan!

 

Nieuwsgierig naar mijn prijzen? Laat je emailadres achter, dan krijg je mijn prijslijst direct in je mailbox!

Privacyverklaring